I fjor høst skrev MotorBransjen.no at Mekonomen vant en logistikkpris for sitt nye sentrallager i Sverige.

Etter at Mekonomen og Meca i Norge gikk sammen i et felles selskap tidligere i høst, har det i ligget kortene at det også her kan komme et felles lager for de to kjedene.

- Vi har en drøm å kunne ha en form for løsning som dette også i Norge, sa Mekonomen Company-sjef Geir Hoff til MotorBransjen.no da.

Nå går drømmen i oppfyllelse for Geir Hoff og Mekonomen og Meca i Norge:

Gjennom et nytt helautomatisert og høyteknologisk sentrallager skal Mekonomen Company satse på forbedret konkurransekraft med økt tilgjengelighet for kundene. 

Det nye sentrallageret skal bygges i Mjøs-regionen, og planen er å levere reservedeler og tilbehør til både Meca og Mekonomen.

Det nye lageret på 25.000 kvadratmeter skal ha kapasitet til å lagerføre 100.000 artikler, og skal stå klart i 2025. 

Storskalafordeler
- Med det nye felleslageret bygger vi for fremtiden og muliggjør storskalafordeler, sier logistikkdirektør i Mekonomen Company Norge, Jens Petter Jakobsen. 

- Vi ser et stort potensial i å fortsette å effektivisere våre lager- og distribusjonsprosesser samtidig som vi øker tilgjengeligheten for kundene, sier Jakobsen.

Han forteller at dagens to regionale lager, Meca i Gjøvik og Mekonomen i Oslo, er blitt for små. 

Det nye felleslageret skal gi de to verkstedkjedene en større bredde av artikler og øke tilgjengeligheten for kundene. 

- Med denne investeringen bygger vi videre på vår sterke logistikk-kompetanse på Gjøvik og sørger for effektiv drift. Dette betyr svært mye for vår eksisterende bemanning, sier Jakobsen. 

Les også: En Meca- og en Mekonomen-avdeling blir samboere: Tester nytt konsept

- Tar en ytterligere posisjon
Mekonomen Company hevder at det nye sentrallageret vil få en av de beste automatiske lagerløsningene som finnes på markedet.

Administrerende direktør i Mekonomen Company Norge, Geir Hoff tror det nye sentrallageret vil hjelpe både Meca og Mekonomen:

- Med et stort effektivt sentrallager i tillegg til et bredt nettverk av ekspresslagre i hele landet og to av de sterkeste verkstedkonseptene i det frie ettermarkedet, vil vi stå godt rustet til å løse verkstedeiernes behov i fremtiden, sier han.

Hoff hevder at Mekonomen Company i dag er ledende innen effektive logistikkløsninger, og mener at de nå tar en ytterligere posisjon for fremtiden. 

- Satsingen i Norge er i tråd med vår strategi om å sikre bærekraftige løsninger og møte kundenes krav til mobilitet i dag, i morgen og i fremtiden. 

- Gjennom erfaringer fra vårt sentrallagerprosjekt i Sverige og pågående prosjekt i Danmark, har vi bygget opp en bred kompetanse på området som kommer til å bidra til effektivitet inn i prosjektet, sier Geir Hoff. 

Les også: Mekonomen og Meca Norway slås sammen

Tips MotorBransjen.no:
Atle Falch Tuverud | Karoline Sandvik Hernar | Knut Moberg |
Knut Moberg d.e | Martin Mørk | Jon Winding-Sørensen | Petter Knutsen Bjørkelo


 Følg BilJobb.no på LinkedIn