Fredag ble det åpnet konkurs i NDS Group AS.

NDS Group, som het Hellanor frem til det ble kjøpt opp i 2018, er en stor grossist av deler og utstyr til bilbransjen og eier verkstedkjeden Automester AS.

Fredag bekreftet Automester-sjef Katrine Køste til MotorBransjen.no at driften fortsetter som før for medlemsverkstedene, til tross for at eieren er konkurs. 

NDS Group har den siste tiden vært ute i hardt vær. Flere store kunder har avsluttet samarbeidet blant annet fordi NDS Group ikke skal ha klart å levere i henhold til avtalene.

Nylig inngikk Automester-kjeden en avtale med Sørensen og Balchen for å bøte på manglende leveranser fra sin egen eier, NDS Group.

- Sitt stille i båten
Terje Bjaanes er styremedlem i Automester. Han eier og driver verkstedet Automarin AS på Askvoll og er også medlem i brukerrådet i Automester-kjeden.

- Jeg ber på det mest instendige medlemmene i Automester-kjeden om å ikke gjøre noe overilt, sier Terje Bjaanes til MotorBransjen.no i dag.

- Alle bør sitte «rolig i båten» inntil man vet hva som skjer med Automester-kjeden.

- Vi ser at dele-leveringene fra Sørensen og Balchen fungerer meget bra, legger han til. 

- Har mange konkurrerende kjeder kontaktet Automester-medlemmene?

- Ja, det er nok mange som er kontaktet. Men det har skjedd lenge. Medlemmene i Automester har vært lojale selv i krevende tider, svarer Bjaanes. 

- Jeg mener at man ikke bør la seg friste av noen raske avgjørelser om å bytte til en annen verkstedkjede, men heller vente for å se hva som skjer med hele kjeden. Det er noe på gang.

Hvem overtar konkursboet?
MotorBransjen.no har i flere omganger, uten å lykkes, forsøkt å få bostyrer i tale. Det skal visstnok være høy aktivitet.

Etter det MotorBransjen.no erfarer skal bostyrer ha fokus på å finne en helhetlig løsning, fremfor en fragmentert løsning:

Det vil i så fall si at bostyrer forsøker å selge både Automester AS og innmaten i NDS Group samlet.

Det er kun få uker siden NDS Group solgte Nordic Lift AS og Automateriell ut av NDS Group.

Det var det tyske investeringsselskapet Aurelius som kjøpte opp daværende Hellanor i 2018

Les også: NDS med stor nedbemanning: - Vi tjener ikke penger

Tips MotorBransjen.no:
Atle Falch Tuverud | Per-Espen Løchen | Knut Moberg |
Knut Moberg d.e | Martin Mørk | Jon Winding-Sørensen | Petter Knutsen Bjørkelo


 Følg BilJobb.no på LinkedIn