Det har blitt åpnet ni konkurser i bilbransjen i juni. Det viser ferske tall fra Brønnøysundregistrene.

I samme periode i fjor ble det registrert syv konkurser. 

Hittil i år er det registrert 73 bilbransje-konkurser mot 41 på samme tid i fjor.

Målt etter omsetning er Drammen Bilutleie AS, som ble slått konkurs i januar den desidert største konkursen hittil i år, med en omsetning på 63,2 millioner kroner i 2021.

Se oversikt over selskapene som er meldt konkurs nederst i artikkelen.

To konkurser over 10 millioner
Den største konkursen i juni var Trollrental AS i Honeføss. Selskapet hadde i 2021 en omsetning på 41,8 millioner kroner. Trollrental drev blant annet med transport og salg av bildeler og dekk. 

Den nest største konkursen i juni var bildelingsselskapet Move About AS, som omsatte for 18,7 millioner kroner i fjor og fikk et underskudd på 29 milliioner. 

- Det er trist å måtte ta drastiske grep i Norge, sa styreleder Ivar Sigurd Eide da BilNytt.no meldte Move About-konkursen onsdag.

Dekkmann-verksted konkurs
Også Dekkmann-verkstedet (nå Best Drive) Fosen Dekkservice AS i Brekstad gikk konkurs denne måneden. Selskapet hadde en omsetning på 5,7 millioner kroner i 2021. 

Selskapet gikk med underskudd i både 2020 og 2021, mens tallene for 2022 ennå ikke er klare. Tidligere var Fosen Dekkservice også med i BilXtra-kjeden.

De to skade- og lakkverkstedene Oslo Autolakk AS og Larvik Lakkeringsenter AS åpnet også konkurs i juni. Det gjorde også GM Parts AS i Østfold, som leverte deler og utsyr til amerikanske biler.

Til tross for at selskapet Energisk i Trondheim var registrert i bilbransjen, drev selskapet i hovedsak med salg av el-sykler. 

Bilbransje-konkurser første halvår 2023:

Kilde: Brønnøysundregstrene/Proff Forvalt/MotorBransjen.no

Tips MotorBransjen.no:
Atle Falch Tuverud | Karoline Sandvik Hernar | Knut Moberg |
Knut Moberg d.e | Martin Mørk | Jon Winding-Sørensen | Petter Knutsen Bjørkelo


 Følg BilJobb.no på LinkedIn