Bileiere med frist for godkjent EU-kontroll i perioden 13. mars til 30. april, vil nå få to måneders utsatt frist.

Det er om lag 187.000 kjøretøy som har godkjenningsfrist fra 13. mars og ut april.

Risikerer opphopning
- Vi er klar over at flere bileiere er i karantene og bør holde seg hjemme. For å gjøre dette så enkelt som mulig, har vi valgt å gi alle som har frist fra nå og ut april to måneders utsettelse, sier direktør Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen.

- Vi risikerer imidlertid at det kan bli en opphopning og et press på de som skal godkjenne bilene om alle bileiere venter, sier hun.

- Hvis bileiere har mulighet til å få bilen godkjent i ukene framover med de forholdsreglene helsemyndighetene har gitt, er oppfordringen at de gjør det, sier Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen.

MotorBransjen.no meldte lørdag at opp mot 60 prosent av mekanikerne hos verkstedene er borte grunnet koronavirus og de tiltakene som er iverksatt, ifølge Norges Bilbransjeforbund (NBF) .

Forventer permitteringer i 83 % av verkstedene
NBF har dessuten gjennomført en medlemsundersøkelse som viser at 83 % av deres medlemsverksteder forventer å permittere ansatte kommende uke.

Per 13. mars var det bare 7 % av bilverkstedene som hadde permittert ansatte.

NBF regner det dermed som sannsynlig at enkelte områder av landet risikerer å være uten verkstedtilgang, og at risiko og antall områder antas å øke i takt med pandemien.

- Dette kan da bli svært dramatisk for å kunne opprettholde den nasjonale transportkapabiliteten, mener NBF.

Biler som har bruksforbud som følge av overgått frist, vil ikke miste skiltene i en eventuell kontroll langs veien så lenge helsemyndighetenes strenge tilrådninger om karantene gjelder. 

Les mer om Korona-pandemiens påvirkning på bilbransjen: