Det norske selskapet Arctic Coating AS har signert en avtale med et selskap i Canada, hvor Lexus of Edmonton skal stå for salg og distribusjon i hele landet.

- Vi har fått på plass en distributør i Canada, som har omfavnet vårt produkt, sier Iver Svardal til MotorBransjen.no.

Han er administrerende direktør i Arctic Coating.

Svardal hevder suksessen i Canada er en mulighet til å vise bilforhandlere i Norge at de kan gjøre suksess med lakkforsegling som en del av nybilsalget:

- Det er inspirerende å se hvordan Lexus of Edmonton har integrert vår lakkforsegling som en del av leveransen til fornøyde nybilkunder. Med Arctic Coating legger de til millioner på bunnlinjen årlig, og samtidig får de økt kundetilfredshet.

- For oss er dette en fjær i hatten, med et skoleeksempel på hvordan man kan bidra med merverdi i en bransje som er presset på marginer, sier Svardal. 

- Noe alle bilforhandlere bør gjøre
Økonomidirektør i Lexus of Edmonton, Cory Duffield, peker på gode resultater med den norske lakkforseglingen.

- Vi har i fem års tid gjort oss særdeles gode erfaringer med Arctic Coating. 40 % av alle nybilene vi selger ruller ut med lakkforseglingen, og kvaliteten overgår alt annet vi har brukt, hevder Duffield.

Han opplever at en lakkforsegling som er utviklet i Norge passer vær- og føreforhold også i Canada.

- Når du ser på tallene, er det ingen tvil om at dette er noe alle bilforhandlere bør gjøre. Tallene snakker for seg selv, sier Duffield.

- Det er enkelt å selge coatingen når vi synliggjør hvor liten del av totalprisen den utgjør på en nybil, sier Cory Duffield.

Avtale med Mitt Dekkhotell
I Norge har lakkforseglingen fra Arctic Coating vært i bruk hos Mitt Dekkhotell, som også driver med bilpleie i anleggene hvor de har vaskehall.

Etter å nylig ha åpnet nye avdelinger på Lillestrøm og i Bergen, har Mitt Dekkhotell åtte avdelinger i Norge.

Avdelingen på Fornebu, som ble åpnet i 2019, er en av de som bruker Arctic Coating.

Selv om Mitt Dekkhotell har lagt ned sin Mikrolakk-tjeneste for å frigjøre plass til kjernevirksomheten, driver enkelte av avdelingene fortsatt også med bilpleie.

- Vi rydder nå plass til mer dekk, men tilbyr fortsatt bilpleie på Fornebu, sier Fabian Jacobsen til MotorBransjen.no.

Han er daglig leder ved Mitt Dekkhotell Fornebu, og for avdelingene i Lillestrøm og Asker.

- Vi tilbyr et bredt spekter av bilpleietjenester, med alt fra grundig utvendig avfetting og håndvask til interiørbehandlinger av skinn og interiør til lakkforsegling, sier Fabian Jacobsen i Mitt Dekkhotell.

Det er en rekke aktører som satser på lakkforsegling og på listen finnes kjente merkevarer som Koch-Chemie, Autoglym, Meguiars, Sonax, Turtle Wax, FX Protect, Gtechniq eller DropOff.

Mitt Dekkhotell har på sin side valgt norske Arctic Coating som sin leverandør av lakkforsegling.

- De har slitesterke produkter som er utviklet for det arktiske klimaet, sier Fabian Jacobsen.

Nylig har MotorBransjen.no skrevet om Sørensen og Balchen som satser stort på bilpleieprodukter og Hedin-selskapet BNC Nordic Distribution som gjør det samme

- Flere er opptatt av lakkforsegling
Jacobsen forteller til MotorBransjen.no at han opplever at det er stadig flere kunder som er opptatt av lakkforsegling.

Han forteller videre at Mitt Dekkhotell samarbeider med flere bilforhandlere, og at de tidligere har hatt klargjøring av biler for Bavaria.

- Men nå er de fleste bilpleie-kundene våre er de som er innom dekkhotellet, og som i den forbindelse oppdager at vi tilbyr kermaisk lakkforsegling.

- Hvor lang tid bruker dere på en nybil? 

- Inkludert tiden som bilen står i hallen for å tørke, så tar det nok halvannen dag per bil, svarer Jacobsen.

- På nye biler benytter vi Arctic Base Coat og Arctic Top for beste resultat, mens vi benytter oss av Arctic One for eldre bilder.

I forbindelse med lakkforsegling blir vaskehallen sperret i to dager.

Fabian Jacobsen sier at Mitt Dekkhotell stort sett rydder plass til mer dekk, men er likevel veldig glad for også å kunne tilby lakkforsegling.

- Hvor mange jobber har dere på lakkforsegling i året?

- Vi legger ganske mange lakkforseglinger i løpet av et år, men kunne hatt enda flere jobber om vi hadde hatt plass, sier Jacobsen og presiserer:

- Men som dekkhotell er det ingen tvil om at det er det som er mest i fokus her, og under høysesongen for dekk har vi ikke mulighet til å ta noen bilpleie-jobber ved siden av.

Hos Mitt Dekkhotell på Fornebu er det én ansatt som tar seg av alt med bilpleie.

Les også: Dekkmann bytter navn

Tips MotorBransjen.no:
Atle Falch Tuverud | Karoline Sandvik Hernar | Knut Moberg |
Knut Moberg d.e | Martin Mørk | Jon Winding-Sørensen | Petter Knutsen Bjørkelo


 Følg BilJobb.no på LinkedIn