Siden nyttår har strømprisene og en rekke andre kostnader økt kraftig. Samtidig har sykefraværet vært høyere enn tidligere.

Norges Bilbransjeforbund (NBF) er bekymret for at det ser ut til at de høye strømprisene vil vedvare, og karakteriser situasjonen som alvorlig. 

Tidligere i dag sa NBFs Egil Steinsland at de økte strømprisene som man trodde var et forbigående fenomen på tampen av fjoråret, ser ut til å bli en vedvarende situasjon som følge av krigen i Ukraina

Les også: Undersøkelse: 23 % melder at høye strømpriser gir stor reduksjon i driftsresultatet

- Går rett på bunnlinjen
Nå har NBF sendt et brev til forsikringsselskapene med krav om at de bidrar til å støtte verkstedene ytterligere økonomisk:

- Vår gjennomgang viser at strøm- og fyringskostnader har økt med mellom 100 og 130 prosent. Det går rett på bunnlinja, og for mange er det kanskje hele bunnlinja, sier Knut Ole Magistad.

Han er fagsjef for skade og lakk i NBF.  

NBF viser til at forsikringsselskaper blant annet i Danmark og Estland støtter verksteder økonomisk.

- Fordelt på bilgjennomganger er kostnadene 445 kroner pluss moms. Det kan sammen med andre økte kostander, gjøre forskjellen på balanse og underskudd for NBF-medlemmene, sier Knut Ole Magistad.

Les også: Kundene avbestiller verkstedbesøk på grunn av dyre strømregninger

- I forsikringsselskapenes interesse
Magistad forklarer at avtalene med forsikring er langsiktige og indeksregulert.

- Men det holder ikke i slike ekstraordinære tider. Derfor må det komme en særskilt justering på plass nå, sier Magistad, og fortsetter:

- Det må også være forsikringsselskapenes interesse at vi har sunne og levedyktige skade- og lakkverksteder som bidrar til mangfold, fortsatt kan investere i godt og sikkert utstyr, sikre enda bedre trygghet for felles kunder og legge til rette for bærekraftige løsninger.

- Vi er sikre på at forsikringsselskapene har forståelse for situasjonen, og forventer at de bidrar, avslutter Magistad.

Les hele brevet fra NBF til forsikringsselskapene her.

Tips MotorBransjen.no:
Atle Falch Tuverud | Karoline Sandvik Hernar | Knut Moberg |
Knut Moberg d.e | Martin Mørk | Jon Winding-Sørensen | Petter Knutsen Bjørkelo


 Følg BilJobb.no på LinkedIn