Bogdan Lis kommer fra stillingen som bruktbilsjef, eller Top Used Manager, i MAN Truck & Bus Norge, der han har jobbet i nesten fem år. 

I perioden 2008 til 2013 var han hos Hyundai Motor Norway som salgs- og markedsdirektør. Før det hadde han flere ulike lederstillinger i Bertel O. Steen. 

- Min kunnskap og kompetanse fra tungbilbransjen bør passe godt i den nye jobben, så jeg gleder meg til å starte og er samtidig ydmyk for oppgaven, sier Bogdan Lis.

Samler all tungbil-taksering
- Bogdan Lis har en utrolig kompetanse fra bilbransjen, og et godt nettverk. Han er en veldig dyktig person som jeg gleder meg til å få på laget.

Det sier Vidar Brustad til MotorBransjen.no. Han er leder av ettermarkedsseksjonen for motor i If.

- Vi har sett over tid at vi ønsker å spisse organisasjonen mot tunge kjøretøy. Vi har satset på tungbil tidligere også, men det blir tydeligere når vi får en egen leder for forretningsområdet med totalansvar både for taksering og avtaler, sier Vidar Brustad i If.

If har ifølge Brustad foretatt en omorganisering med tanke på å rendyrke en dedikert avdeling for tunge kjøretøy.

- I dag har vi seks storbiltakstmenn i Norge. De jobber kun med taksering av skader på tunge kjøretøy, som lastebiler, busser, anleggsmaskiner, gravemaskiner og traktorer. Takstmennene har vært spredt på to avdelinger som også jobber med personbiler og lette kjøretøy, sier han.

- Nå vil vi altså samle alt relatert til taksering av tungbil under en felles ledelse.

Store avtaler
If har i dag en stor portefølje med tunge kjøretøy i Norge, blant annet gjennom avtaler med Norges Lastebileier-Forbund (NLF) og Maskinentreprenørenes Forbund (MEF).

- En viktig jobb for den nye lederen blir å ivareta avtaler med disse organisasjonene og de store avtalene vi har med for eksempel Norsk Scania, Bertel O. Steen og de andre store innen tungbil og arbeidsmaskiner, i tillegg til å lede de seks teknikerne, sier Vidar Brustad.

Bogdan Lis tiltrer i begynnelsen av oktober.

 Følg BilNytt.no på LinkedIn