Møller Medvind AS ble etablert for et og et halvt år siden og eies av Aars AS, som også er hovedeier i Møller Mobilty Group.

Møller Medvind skal få personer med hull i CV-en inn i faste heltidsstillinger, og gjennom bedriften klargjøres de for å kunne ta fagbrev innen bilklargjøring.

Nå har selskapet snart hjulpet 50 mennesker på veien til faste heltidsstillinger.

- Det begynte med at vi bestemte oss for to år siden for at vi ville utføre et skikkelig samfunnsoppdrag, forteller Bjørn Erik Tangen, daglig leder i Møller Medvind, til MotorBransjen.no.

- Vi kan bil, og vi kan skape arbeidsplasser. Så kom vi til at vi klargjør alle bilene våre utenfor huset, og det var noe vi kunne ta tak i.

Både arbeidende styreleder Mari Schage Førde og daglig leder Bjørn Erik Tangen er glad for den progresjonen som Møller Medvind har opplevd. Her i de nye lokalene som ble tatt i bruk i begynnelsen av oktober.

Samarbeid med Nav
- Det vi gjør skaper verdier for absolutt alle – oss som selskap, medarbeiderne våre, kundene, leverandørene og alt rundt. Det er gjort med motivasjon, engasjement og et godt hjerte.

Det sier Mari Schage Førde, arbeidende styreleder i Møller Medvind og eier i Møller-familien, til MotorBransjen.no.

Det er et tett samarbeid med Nav som ligger til grunn for Møller Medvind.

Selskapet ansetter primært unge mennesker som av ulike grunner ikke har fullført skolegang eller har hull i CVen. I tillegg tas det også inn noen seniorer.

Samarbeidet med Nav påpeker de er helt avgjørende for å lykkes.

- Begge parter har ett felles mål, nemlig å tilby medarbeiderne faste heltidsstillinger, forteller Tangen.

Målsetninger
Møller Medvind har noen få, men klare målsetninger:

Produktene de leverer skal være de beste, sykefraværet skal være under landsgjennomsnittet, og de skal verne om samfunnsoppdraget – å bidra til å rydde opp i bransjen, noe Tangen ikke legger skjul på at er en viktig bit av Møller Medvind.

- Det kommer til å ta mange år før vi får ryddet i hele bransjen, men vi er ganske sikre på at hele den etablerte norske bilbransjen vil være med på denne oppryddingen som vi vil bidra til, påpeker den daglige lederen.

Rolf Kevin Andersen har vært i Møller Medvind i omtrent 11 måneder. - Det er en åpen og inkluderende arbeidsplass, sier han.

Godt miljø
To av de som er i full drift er Jan Henriksson og Rolf Kevin Andersen. Mens Henriksson har fire måneders fartstid i Møller Medvind, har Andersen vært om bord i rundt 11 måneder.

- Det er nesten så jeg gruer meg til helga når jeg ikke er på jobb. Miljøet er så godt her, sier Henriksson med et smil mens han polerer den svarte Audien.

Han får støtte av kollega Andersen, som forteller at dette er en arbeidsplass hvor ingen snakker dritt om hverandre.

- Det er et sted som er åpent og inkluderende, og det er en utrolig fin arbeidsplass, skrtyter Andersen.