Gjennom sertifiseringen «Skadespesialist» er rundt 40 skadeverksteder tilknyttet Harald A. Møller AS, som er Norges største bilimportør.

Sertifiseringen kreves for å kunne utføre skadearbeid på Volkswagen, Volkswagen Nyttekjøretøy, Audi, Skoda, Seat og Cupra

- Gjennom «Skadespesialist» har vi etablert Norges største skadeorganisasjon, og den orange logoen har blitt et kvalitetsstempel både for bransjen, for forsikringsselskaper og for kundene, sier Tom Chr. Nordby.

Han er direktør for servicemarkedet i Harald A. Møller AS.

Norges største konferanse av sitt slag
Hvert år avholder importøren «Skade- og lakkonferansen», som i år gikk av stabelen på Hellerudsletta utenfor Oslo. Gjennom et rikholdig program presenteres alle deler av skadefaget. 

- Vi presenterer både status for oss som organisasjon, hvor vi er og hvor vi skal, temaer som opptar oss og utfordringer og muligheter fremover – for eksempel rekruttering, sier Jørn Kristian Narvestad.

Han er skadesjef i Harald A. Møller AS, og primus motor for konferansen. 

Konferansen samlet rundt 250 deltagere, og på scenen var representanter for alle deler av Harald A. Møllers.

I tileggg deltok forsikringsselskapene If, Tryg og Gjensidige, Volkswagen Møller Bilfinans og forhandlerkonsern som Gumpen Gruppen.

Også 18 andre aktører hadde stands som deltakerne kunne ta i nærmere øyesyn. 

- Konferansen bidrar til å sette lys på alt det positive som gjøres i Norges største skadeorganisasjon. Dette er den største konferansen av sitt slag i Norge, og vi får svært positive tilbakemeldinger både rundt det faglige og den sosiale biten, sier Narvestad. 

Glade prisvinnere
Ingen konferanse uten prisutdelinger, og et av konferansens høydepunkt er naturligvis utdelingen av «Den gyldne hammer», som er det skinnende beviset på hvem som blir kåret til årets skadeverksted. 

Denne gang var det Møller Bil Skadesenter Romerike som fikk den store æren av å bli tildelt prisen for 2023. 

- Møller Bil Skade er en svært profesjonalisert skadekjede, og Møller Bil Skadesenter Romerike er et perfekt eksempel på hvordan et moderne skadesenter drives.

- Det er gjennomgående solid – med flinke folk, gode, effektive og bærekraftige prosesser som i sum gir svært gode resultater, sier Narvestad.

- Vi ble overrasket og veldig takknemlige for å motta denne prisen. Kriteriene for å vinne går på helheten gjennom året, og det er nettopp det vi har fokus på her: «Vår kultur er det vi aksepterer av atferd i hverdagen», og dette fokuset hjelper oss å gjøre de riktige tingene og stadig se etter små forbedringer, sier Tor Arne Ballo, skadeleder for Møller Bil Skadesenter Romerike.

Samtidig deles det også ut pris for «Team Skade», og her var det Albjerk Bilskadesenter Drammen som mottok prisen. 

- Dette er en pris som deles ut til et skadeverksted som utmerker seg ved «team-samhold» i hverdagen, og gode aktiviteter som gjør at man samarbeider godt på tvers av avdelingene, sier Narvestad.

- Alt i fra grilling, vaffelsteking, felles treninger, verkstedfester og øvrige aktiviteter som bygger en sterk teamkultur. Til denne prisen oppfordres skadeverkstedene til selv å sende inn bidrag, bilder og beskrivelser av aktiviteter igjennom året, forklarer Narvestad.

I tillegg ble Nichlas Wesche Evjen og Soheil Akbari begge kåret til «Årets medarbeider» for innsatsen som de legger ned. Harald A. Møller-sjef Ulf Tore Hekneby (t.h) deltok i prisutdelingen.

- Vi kunne sagt mye om hver enkelt av vinnerne, men det som kjennetegner de alle er at de står på, de bidrar svært positivt til arbeidsmiljøet, og de er svært gode ambassadører. De er rett og slett forbilder for alle oss andre, sier Narvestad.

- I sum bidrar både konferansen, prisutdelingen og Skadespesialist-sertifiseringen som helhet til å bygge både stolthet og samhold, noe som bidrar til positiv faglig og sosial utvikling for hvert enkelt skadeverksted, og for hele kjeden.

- Jeg er imponert over jobben som gjøres, og gleder meg til fortsettelsen, sier Jørn Kristian Narvestad.

Les også: Her er Årets Volkswagen-forhandler 2023

Les også: Her er årets Audi-forhandler 2023

Les også: Her er årets Skoda-forhandler 2023

Tips MotorBransjen.no:
Atle Falch Tuverud | Per-Espen Løchen | Knut Moberg | Martin Mørk
Knut Moberg d.e | Jon Winding-Sørensen | Petter Knutsen Bjørkelo


 Følg BilJobb.no på LinkedIn