Werksta kjøper Kongsvinger Bilskade AS, som driver skade- og lakkverksted i Kongsvinger.

Kongsvinger Bilskade ble etablert i august 2016 og flyttet 2022 inn i nye lokaler på Rasta, "bilbyen" i Kongsvinger. Anlegget er sertifisert i henhold til Skadeverksted 02.

Selskapets omsatte for rundt 18 millioner kroner fjor og leverte et resultat før skatt på 575.000 kroner. Selskapet har 11 ansatte.

14 avdelinger - vil doble
- Kongsvinger Bilskade er et godt selskap med høyt kundefokus og er kjent for høy leveringskvalitet med en sterk lokal forankring, sier Lars Erik Presterud, administrerende direktør i Werksta Norge.  

Presterud overtok som Werksta-sjef i august i år.

Nåværende avdelingsleder Jon Aanerud vil forbli i virksomheten og fortsette driften lokalt.

- Vi setter stor pris på at avdelingsleder vil forbli i virksomheten og være med på å drive og videreutvikle den. Sammen skal vi sørge for å videreføre gode kundeopplevelser, i tillegg til å ta vare på de dyktige medarbeiderne, sier Presterud.  

- Planer for videre vekst?

- Vår strategi er å inkludere fire nye verksteder hvert år fram til 2028. Det betyr at vi vil doble fra dagens 14 til 30, svarer Presterud.

Ambisjonen er fortsatt vekst gjennom oppkjøp, og ved å starte nye verksteder:

- Vi opplever at mange aktører er interessert i å selge og vi jobber med en rekke interessante prospekter. Vi har også til vurdering å bygge helt nye anlegg på steder og i regioner der vi ser at det er behov for skadeverksted. 

- Dette er første og eneste medlem i Hedmark-Oppland?

- Ikke helt. Vi har et godt drevet verksted på Brandbu.

- Kongsvinger Bilskade er et godt drevet skadeverksted i moderne lokaler. De har meget godt omdømme, sier Lars Erik Presterud til MotorBransjen.no.

Werksta har planer om endring av driftsformen. Nå samles alle verksteder i et konsern og intensjonen er at merkenavnet Werksta skal få større plass og være mer i fokus. De fleste verksteder vil bære navnet Werksta.

Les også: Werksta: - Gjenbruk preger hele konsernet

Tre selgere
Kongsvinger Bilskade har hatt tre eiere som alle har hatt lik eierandel via sine investeringselskaper:

Sverre Johan Schjervheim (styreleder), Mirzet Mahuljim og Oddbjørn Roverudseter har valgt å selge alle sine aksjer til Werksta.

- Vi er stolte og takknemlige for det vi har fått til sammen med våre dyktige medarbeidere og lojale forretningspartnere, i løpet av de årene vi har drevet Kongsvinger Bilskade, sier Sverre Schjervheim.

- Nå som virksomheten blir en del av Werksta, vil de kunne videreutvikle virksomheten og deres sterke kunderelasjoner å bli en del av en større sammenheng med tilgang på utvidet kompetanse innen for eksempel HR, økonomi og bærekraft, sier Schjervheim.

Oddbjørn Roverudseter er sentral i bilbransjen i Kongsvinger, og er også på eiersiden i Mercedes-Benz- og Peugeot-forhandler Kongsvinger Bilsenter sammen Egil Stenshagen

Prisen er fortrolig. Ingen av de tre selgerne fortsetter i Kongsvinger Bilskade. Schjervheim og Mahuljim fortsetter som eiere av bygget. 

Werksta er blant Nordens største kjeder av bilskadeverksteder, med over 90 verksteder i Sverige, Finland og Norge. Gruppen har 1.200 fagarbeidere og en årlig omsetning på over 200 millioner euro.

Nøkkeltall Kongsvinger Bilskade AS:

Tips MotorBransjen.no:
Atle Falch Tuverud | Per-Espen Løchen | Knut Moberg | Martin Mørk
Knut Moberg d.e | Jon Winding-Sørensen | Petter Knutsen Bjørkelo


 Følg BilJobb.no på LinkedIn