Viking Kontroll, som er et selskap i Viking Assistance Group, har som formål å bygge opp en landsdekkende kjede for taksering av biler.

Nå utvider Viking Kontroll AS sin virksomhet til å dekke flere steder i Norge.

Viking Kontroll er allerede operative i Oslo, men varsler nå en kraftig ekspansjon.

På kartet står i første omgang Bærum, Romerike, Drammen, Hamar, Bergen, Trondheim, Kristiansand og Tromsø.

Viking Kontroll går nå i gang med en omfattende rekrutteringskampanje for å skaffe kvalifisert arbeidskraft til de nye lokasjonene, samt til det eksisterende anlegget på Alnabru i Oslo.

Les også: Viking Kontroll og Quick Car Fix inngår samarbeid

- Girer opp tempoet
- Vi har nå kommet over en viss terskel, og girer opp tempoet når vi ser at etterspørselen øker.

Det sier Kjell Rese, sjefen for Viking Kontroll, til MotorBransjen.no

-  Vi drifter området fra Drammen til Jessheim selv, mens lokale Viking-stasjoner drifter resten av landet styrt av fellesfunksjoner fra Oslo.

-  Hva er tidsplanen for åpning av nye Viking Kontroll-stasjoner?

-  Den varierer. Vi har allerede åpnet i Stavanger, mens Råde/Østfold vil bli åpnet ganske raskt. Hamar åpner på nyåret, mens planen er at øvrige blir åpnet på vårparten hvis alt går etter oppsatt plan.

- Men flere steder er på vei, sier han.

Kamp om arbeidskraft
Rese medgir at det er rift om arbeidskraften, men tror det blir lettere å ansette takstmenn og teknikere enn rene mekanikere/bilopprettere. 

- Våre takstmenn kan ha annen bakgrunn enn det å være mekaniker eller biloppretter fra før, men du må ha god forståelse for bil eller erfaring fra tilsvarende jobber, sier Rese.

-  Hos Viking får de mer kundekontakt og nye oppgaver rettet mot nye tjenester i et bilmarked i endring vil komme. Mange vil synes det er spennende å bygge opp noe nytt og landsdekkende og ikke minst få lov til å ta del i utviklingen, sier Rese.

Ser muligheter i leasingmarkedet
Viking Kontroll har som mål å bli den prefererte samarbeidspartner for bilbransjen på taksering av innbyttebiler, tilbakelevering av leasingbiler, verdivurdering og tilstandsrapport for privatpersoner.

Da vi pratet med Rese i mai uttalte han at Viking Kontroll ser store muligheter i leasingmarkedet, i forbindelse med tilbakelevering av biler.

Han uttalte videre at Viking Kontroll er tilpasset nye tjenester og kan være en god samarbeidspartner for ulike bildelingstjenester. 

- Noen må ta imot bilene og gjøre jobben som skjer bak bildelings-appen. Vi kan ta oss av logistikkdelen, sa Rese.

- Bransjen trenger en aktør som kun kontrollerer og ikke reparerer biler, mente Viking-sjefen.