Viking Redningstjeneste har ansatt Kjell Rese (47) til å bygge opp og lede det nye forretningsområdet Viking Kontroll.

Rese er i dag direktør for bruktbil i Bertel O. Steen Detalj og daglig leder for Bertel O. Steen Aktiv Bil.

Bransje-initiativ
Høsten 2017 forespurte ledende aktører i bilbransjen Viking Redningstjeneste om muligheten for å etablere en nøytral takst- og kontrolltjeneste.

Inntil nå har NAF vært den dominerende tilbyderen av tjenester i dette markedet.

Bilbransjen ønsket en nøytral aktør for taksering/kontroll av biler (særlig ved innlevering av leasingbiler), tilstandsrapport for salg mellom privatpersoner og PKK.

Solid bakgrunn
Rese startet i bilbransjen som mekanikerlærling hos Peugeot-Bertel O. Steen Ensjø i 1989. Siden den gang har han jobbet som salgskonsulent nye og brukte biler og salgssjef hos Bertel O. Steen Lørenskog. Han har også vært regionsjef hos importøren Peugeot Norge.

I 2006 ble han daglig leder for Bertel O. Steen Aktiv Bil AS og siden 2016 har Rese også vært direktør for bruktbil i Bertel O. Steen Detalj.

De siste tre årene har han vært styreleder og sentral i "revitaliseringen" av den merkeuavhengige auksjonstjenesten Autoringen.

Nøytralt alternativ
- Både bransjen og Bertel O. Steen Detalj har jobbet med å få på plass et alternativ til nøytral taksering etter at NAF etablerte egen verkstedtjeneste, sier Rese til MotorBransjen.no.

- Dette er en stilling som er skreddersydd for meg, og en mulighet jeg ikke kunne takke nei til, sier Rese, men innrømmer at det ikke var en lett avgjørelse å ta etter nesten 29 år i Bertel O. Steen.

- Samtidig er dette initiativet fra Viking Redningstjeneste noe jeg vet at bilbransjen trenger.

- Vi har som mål å ha de første tjenestene klare i løpet av sommeren, og Oslo blir første storby ut i denne satsningen, sier han.

Rese blir nå Executive Vice President i Viking Assistance Group, hvor han også går inn i konsernledelsen.

Han tiltrer i stillingen 1. april.