Hedin Mobility Group styrker servicemarkedet med oppkjøpet av OnWheels Bildemontering AB i Getinge i Halland i Sverige. 

- Bildemontering er en sentral del av verdikjeden, som blir stadig viktigere av både kostnads- og bærekraftshensyn, sier Anders Hedin, administrerende direktør og eier i Hedin Mobility Group.

Det er er selskapet Hedin Parts and Logistics AB som overtar både selskapet, anlegget og eiendommen. 

BilNytt.no skrev før jul at Hedin satser på import og distrubusjon gjennom Hedin Parts and Logistics, tidligere Orio AB, som konsernet kjøpte i fjor sommer

Hedin omtaler virksomheten som «navet i konsernets reservedelsdistribusjon».

- I forkant
I Norge står Hedin blant annet bak Bavaria-forhandlerne og tre Porsche Center, samt BNC Nordic Distribution AS som har agenturet på blant annet EBC Brakes, H&R Spezialfedern, Swissvax og Foliatec.

Oppkjøpet av OnWheels Bildemontering er nok et steg i konsernets satsing på et sterkt servicemarked og reservedelsvirksomhet med et sirkulært tankesett i fokus.

- Med OnWheels Bildemontering får vi et selskap som er i forkant av denne utviklingen og som vil gi betydelige synergier med både våre verksteder og vår reservedelsvirksomhet generelt, sier Anders Hedin.

OnWheels Bildemonterning er et topp moderne anlegg på 3.200 kvadratmeter.

OnWheels Bildemontering vil gi Hedin Mobility Groups verksteder større tilgang på reservedeler, mens selskapets virksomhet med salg av brukte deler til privat- og bedriftskunder vil fortsette som før.

I mai fjor kjøpte Bilia i Norge opp Bjarne Brøndbos bil-demonteringsselskap Bil1Din i Namdal, og sammen etablerer Bilia og Bil1Din et nytt demonterings- og skade-anlegg i Røyken.

Nytt anlegg
Selskapet satser på å ifølge Hedin på å gjenvinne deler på en bærekraftig måte, blant annet gjennom den nyeste teknologien for miljøvennlig og sikker håndtering av væsker.

Anlegget, som i dag sysselsetter seks personer, ble innviet høsten 2020.

- Det gir oss gode forutsetninger for å fortsette å jobbe etter en ressurseffektiv forretningsmodell, sier Hedin.

Hedin Mobility Group har tidligere vært aktiv innen bildemontering gjennom sitt majoritetseierskap i danske Koed.

Tips MotorBransjen.no:
Atle Falch Tuverud | Karoline Sandvik Hernar | Knut Moberg |
Knut Moberg d.e | Martin Mørk | Jon Winding-Sørensen | Petter Knutsen Bjørkelo


 Følg BilJobb.no på LinkedIn