For bedrifter som ikke ble pålagt av staten å stenge som følge av tiltakene som ble innført av regjeringen 12. mars, har det siden mandag vært mulig å søke på kontantstøtte-ordningen som regjeringen har lansert.

For å kunne få støtte for mars, må bedriftene ha hatt 20 % omsetningssvikt eller mer sammenlignet med samme måned året før.

  • 93 bilverksteder og øvrige bilbransjebedrifter har fått nesten 3,8 millioner kroner i kontantstøtte.
  • 29 merkeforhandlere har fått over 2,5 millioner kroner i kontantstøtte.
  • 52 bruktbilforhandlere har fått 1,6 millioner kroner i kontantstøtte.
  • Totalt har 174 aktører i bilbransjen fått nesten 8 millioner kroner i kontantstøtte.

Les også: 250.000 kroner i kontantstøtte til Jaguar-forhandler 

Det er ventet at langt flere bedrifter vil få støtte i mars, og at mange av aktørene vil få støtte også i april og mai.

Skatteetatens databasen oppdateres daglig, og MotorBransjen.no gir her oversikt over blant annet kjedeverksteder og skade/lakk-verksteder som har fått innvilget kontantstøtte for mars per 23. april.

(Saken fortsetter under tabellen)

Disse bilverkstedene og øvrige bilbransjebedriftene har fått kontantstøtte:


Tall fra Skattedirektoratets innsynsportal som oppdateres daglig. 

Markveien karosseri har fått nesten 160.000 kroner i kontantstøtte og "topper lista". Omsetningen er nesten halvvert i mars i år sammenlignet med mars i fjor.

Også Cognia-konsernet, gjennom Drammen Karosseri, har fått kontantstøtte på nesten 95.000 kroner. Her har omsetningen sunket med over 4 millioner kroner, fra 9,9 millioner i mars 2019 til 6,5 millioner kroner i mars 2020.

(Saken fortsetter under tabellene)

Disse merkeforhandlerne har fått kontantstøtte:

Disse bruktbilforhandlerne har fått kontantstøtte:

Varehandel/verksted på topp
Det har blitt innført flere tiltak for næringslivet, og et av tiltakene som ble lansert først var lånegarantiordningen for bedriftene.

Det var fredag innvilget 1.021 lån under ordningen, og av disse er 972 gitt til små og mellomstore bedrifter. Det er innvilget lån til bedrifter innenfor en rekke næringer, der varehandel/verksted topper med hele 32 % av volumet.

– Jeg er veldig glad for å se at ordningen når ut til de små og mellomstore bedriftene, som utgjør ryggraden i norsk næringsliv. Ordningen fungerer etter hensikten, er effektiv og lite byråkratisk, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

 Følg BilNytt.no på LinkedIn